Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
11.500 Ft
Menny.:m2

Az ALIZEE újrahasznosítható műfű igazi luxust hoz életedbe és édenkertté varázsolja kertedet, teraszodat vagy medence környékedet. Ha minőség tekintetében nem ismersz kompromisszumot, úgy ez a tökéletes választás számodra. Ez a pázsitunk sötétebb, mélyebb tónusú, az igazi élettel teli nyárvégi gyepszőnyeg hatását kelti. Élénk színű, tökéletesen élethű, természetes hatású, kialakítása ellapulást gátló és selymesen puhaságú. Épp olyan, mint amilyen a tökéletes gyepszőnyeg. Kellemes tapintású, sűrű. Csodálatos puhasága és tömörsége révén nem csak élethű, hanem igazán tartós is. A természetes színkombinációja révén feldobja kertedet, teraszodat! A kétszínű szálak és kétszínű gyökér résznek köszönhetően a Blossom valóban természetes hatást ébreszt. Speciális kialakításának és a rugalmas szálaknak hála nem lapul el, és hosszú-hosszú éveken át éke kertünknek, teraszunknak! Tökéletes színére a 6000 napsütütte órányi UV garancia, hosszú évekre nyújt megnyugtató minőséget. S mindezt újrahasznosítható, "zöld" gondolkodással.

Jellemző tekercsméret: 25 folyóméter

Gyártó: K-Deco
Elérhetőség: Előrendelhető
Várható szállítás: 2024. augusztus 19.

Alizee újrahasznosítható műfű 40mm (4m)

Szélesség
4 méter
Szín
Zöld
11.500 Ft
Menny.:m2
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Felhasználási terület kültérre is alkalmas
Gyártási mód tűzött

Lerakási és kezelési útmutató

Annak érdekében, hogy a megvásárolt műfű burkolat az Ön teljes elégedettségére szolgáljon, kérjük tartsa be a vonatkozó előírásokat.

ELŐKÉSZÍTÉS:   A szükséges mennyiség kiszámításához fontos tudnia a megvásárolni kívánt műfű minőség tekercs szélességét (2m - 4m). A szálas műfüvek rendelkeznek egy úgynevezett „száliránnyal” a tekercs hosszirányában. A szálirány változása a műfű vágat optikai színváltozását okozza, ezért az anyagigény kiszámításakor ezt feltétlenül vegye figyelembe. Javasoljuk, hogy a szükséges hossznál 10 cm-rel hosszabb vágatot vásároljon meg. Az akklimatizáció megkönnyítésére és a tekercselés, csomagolás okozta feszültségek csökkentésére a tekercseket terítse ki feldolgozásuk előtt.

 

SZÜKSÉGES KIEGÉSZÍTŐK és ESZKÖZÖK a megvásárolt kültéri műfű lerakásához:

Műfű ragasztó   Öntapadó ragasztó szalag  Illesztőszalag  Leszúrótüske

 

KÜLTÉRI TELEPÍTÉS SZILÁRD FELÜLETRE:  

A kültéri műfüvek hátoldala nedvesség-elvezető nyílásokkal rendelkezik. Szilárd felületre történő rögzítést kétoldalú ragasztószalaggal javasoljuk, amely rögzíti a műfű burkolatot, illetve biztosítja a nedvességelvezető nyílások működését. Több műfű lap esetében javasolt azok illesztése. A vágatok széleinek rögzítése arra alkalmas lezáró profillal is történhet. A műfű burkolat teljes felületen történő ragasztása is megvalósítható speciális ragasztóanyag felhasználásával.

 

KÜLTÉRI TELEPÍTÉS TERMÉSZETES TALAJRA:

Az előkészített talajfelület sík, kiegyenlített, stabil és tömör legyen megfelelő vízelvezetéssel! Távolítsa el a felső földréteget legalább 10cm-es mélységig. A hosszú távú, dekoratív és biztonságos felhasználás érdekében a műfű széleinek lezárása szegélykővel ajánlott.

A gyomok terjedésének megakadályozása érdekében használjon gyomirtót, majd terítsen geotextilt a műfű alá. Több geotextília lap használata esetén minimum 15cm-es átfedést kell biztosítani. Az ilyen módon előkészített felületet töltse fel finom homokkal, majd tömörítse a felületet. A tömörített felület stabil és sík legyen! Minimum 10 cm vastagságú, két frakciójú murva/homok tömörített, stabil, kiegyenlített, finom murva/homokréteg szükséges!

 

MŰFŰ BURKOLAT LERAKÁSA:

Több műfű tekercs esetén még a lerakás előtt ellenőrizze, hogy a tekercsek azonos gyártásból származnak-e. Minden esetben használjon éles vágókést a vágatok felszabásához. A vágást mindig a termék hátoldalán kell végezni ügyelve arra, hogy a tűzött szálcsomókat ne vágjuk szét. Műfű lapok illesztésekor ügyeljen azok tökéletes illesztésére illetve a műfű lapok azonos szálirányára. A műfű lapok széleit hajtsa fel legalább 30-30cm szélességben, helyezze el az illesztés mentén végig a méretre szabott ragasztószalagot vagy az illesztő szalagot melyet gyártói útmutató szerint kenjen meg a ragasztóval. Ezt követően kézzel, egyszerre hajtsa vissza a műfű lapok széleit, ügyelve azok pontos illeszkedésére.

A megfelelő erősségű ragasztás érdekében az illesztés mentén terhelje le a felületet (pl.: járólappal, homokzsákokkal) és várjon legalább 8 órát a használat előtt. A határfelületek mellett is végezze el méretre vágást, úgy hogy levágja a kilógó szálakat. A határfelületek megfelelő rögzítéséhez használjon rögzítő tüskéket.

 

KARBANTARTÁS:

A műfű szőnyeg megfelelő telepítése után hátradőlve élvezheti a kert szépségeit. A műfű tisztítása is gyerekjáték. Ha beltéri dekorációról, vagy teraszról, erkélyről van szó, elég néha kiporszívózni, vagy felmosóval áttörölni és kész! Ha kültéri, kertbe telepített műfüvét szeretné tisztábbá varázsolni, egy slaggal és egy seprűvel pillanatok alatt megteheti.

Fontos a levelek, gallyak és más szennyeződések rendszeres eltávolítása a kültéri műfűről, akár levélfúvóval, erős kefével vagy gereblyével. A nagyobb tárgyakat, például az ágakat kézzel kell eltávolítanod. Ha moha jelenne meg rajta, akkor mohaellenes kezelésre lehet szükség, amit célszerű lehetőleg tavasszal és ősszel elvégezned. Ehhez használj biológiailag lebontható terméket, soha ne használj savas folyadékokat vagy fehérítőt, mivel ezek a vegyszerek túlságosan magas koncentrációban károsíthatják a szálakat. Nincs szükség hó és jég eltávolítására a felszínről egyszerűen hagyd, hogy elolvadjon. Az állati ürüléket a lehető leghamarabb el kell távolítani, majd a kültéri műfüvet ki kell öblíteni vízzel. Az olyan anyagok, mint az olaj, savak, oldószerek vagy üzemanyagok, soha nem kerülhetnek érintkezésbe a mesterséges pázsittal.

A rendszeresen használt felületek szálai lelapulhatnak, emiatt a felület sepréssel történő felfrissítése javasolt.

Cigaretta parázs és a felületre koncentráltan érkező napfény kiégetheti a terméket. Ne dobj cigarettát a kültéri műfűre, és ne tedd ki tűznek, és más egyéb tűzveszélyes tevékenységnek, mivel ez okozhatja a szálak megolvadását, roncsolódását.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére