Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fogyasztói értékelések gyűjtésének irányelvei

Webáruházunk tevékenysége során értékeléseket gyűjt és azokat az alábbi szabályok betartása esetén teszi közzé. Számunkra, munkánk és termékeink megítélése és jobbá tétele szempontjából fontos, hogy tisztában legyünk vásárlóink valós véleményével, mivel segítik a mi munkánkat és elősegítik a többi vásárló megalapozott döntését.

1. Befolyásmentes értékelések

Az értékeléseket a fogyasztóktól mindennemű ellenérték (vásárlási kedvezmény, kupon) felajánlása nélkül gyűjtjük be. Ez természetesen nem zárja ki, hogy fogyasztóink egyéb tevékenységét, adott esetben, kuponokkal ösztönözzük, mint pl. regisztráció vagy bizonyos összegnél magasabb vásárlás.

2. A tényleges vásárlói minőség feltüntetése

Véleményt csak abban az esetben teszünk közzé, amennyiben bármilyen módon hitelt érdemlően bizonyítást nyert, hogy a vélemény valós vásárlási esemény után született meg. A vélemény közzétételére nyitva tartott időszak a valós vásárlás megrendelési idejétől számított 1 naptári év.

3. Nem csak termék értékelés

Az értékelések nem minden esetben vonatkoznak magára a termékekre, előfordulhat, hogy a webáruházunkat értékelik, különösen igaz ez a megkülönböztetés a kizárólag csillagok használatával, szöveges értékelő rész nélkül adott értékelésekre.

4. Az értékelések sokszínűsége

Nem válogatunk az értékelések között oly módon, hogy kizárólag a pozitív értékeléseket jelenítjük meg, de alapelveink 2. pontjának megfelelően fenntartjuk a jogot, hogy nem igazolható vásárláshoz kapcsolatos véleményt akkor sem jelenítjük meg, ha az ránk nézve kedvező.

5. Valótlan értékelések tilalma

Szigorúan tilos a termékeink népszerűsítése érdekében valótlan fogyasztói értékelések vagy ajánlások beadása a rendszerünkbe és ezzel harmadik személyeket sem lehet megbízni.

6. Mikor törlünk értékeléseket?

Töröljük azokat a fogyasztói értékeléseket, amelyek az alábbi tilalmak bármelyikébe ütköznek:

·        Tilos terméket/szolgáltatást reklámozni!

·        Tilos harmadik fél szellemi tulajdonára vonatkozó információkat (például márkanevet, kereskedelmi nevet) megjeleníteni az értékelésben!

·        Tilos fajgyűlölő, idegengyűlölő, obszcén, bántó, agresszív, fenyegető, félelemkeltő, gyűlöletkeltő hátrányosan megkülönböztető szavakat és személyiségi jogokat sértő szöveget használni az értékelésben!

·        Tilos személyes adatokat (nevet, email címet, telefonszámot) megjeleníteni a fogyasztói értékelésben! Az értékelő saját neve értelemszerűen nem tartozik ezen korlátozás hatálya alá.

7. Moderáljuk-e a hozzánk beérkező termékértékeléseket?

Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a hozzánk beérkező termékértékeléseket kizárólag nyelvhelyességi/ helyesírási szempontból moderáljuk, az esetlegesen előforduló helyesírási hibákat javítjuk.

8. Az értékelést író fogyasztók figyelmébe

Az értékeléseket író fogyasztók figyelmét az alábbi ajánlások megfontolására kérjük:

·    Az értékelés valós információkat tartalmazzon és korrekt módon segítse a többi fogyasztót a vásárlási döntésének meghozásakor.

·    Az értékelés írja le az értékelt termék előnyeit/hibáit is. (technikai minőség, esztétikai megjelenés stb.),

·    tartalmazhatja a Felhasználó saját használatbeli tapasztalatait, illetve a termékre vonatkozó fejlesztési javaslatait/ötleteit.

·    A vélemény kizárólag a termékre vonatkozhat, és nem az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra (házhozszállítás, a termék elérhetősége, stb.) vagy az eladókra.

9. Webáruházunk a fogyasztói értékeléseket az alábbi módon gyűjti:

·       Tényleges vásárlóktól e-mailes megkeresésünk alapján

A vásárlást és a termék kiszállítását követő 5 napon belül webáruházunk e-mailben megkeresheti az árut ténylegesen megvásárló fogyasztókat és felajánlja neki az adott áru értékelésének a lehetőségét.

Az értékelés beküldése önkéntes, a fogyasztó semmilyen anyagi vagy más előnyt nem szerez az értékelés beküldésével.

Amennyiben alapelveinkkel kapcsolatban észrevétele van, akkor cégünket a webshop@homeanddeco.hu címen vagy a homeanddeco.hu webshop kapcsolati oldalán feltüntetett egyéb elérhetőségeken érheti el. Köszönjük, hogy a véleményezés eszközét felelősségteljesen használja.

Az oldal tetejére